...a lá Morvai. Van azért annak némi pikantériája, amikor magyarságukat zászlajukra tűző, illetve homlokukra tetováló politikusok édes anyanyelvüket (és a miénket) két lábbal megtiporva leprivatizálnak. Iszonyúan magyartalan fordulat (ezt nem bírtuk kihagyni...), bár sem anglicizmusnak (privatize down?), sem germanizmusnak (runterprivatisieren?) nincs nyoma. A privatizál önmagában is vaskos szó. Ne halmozzuk. Ne használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr811227946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van ennél még egy fokkal rosszabb: "lereagál".

Sajnos már újságírók is használják - ami nagyjából egyet jelent a fogalom legitimációjával -, pedig orbitális baromság.
De a "beinvesztál" is versenybe szállhat. :)
A le- igekötő lassan még a korábban elfogadható helyein is kezd cikivé válni. Leprogramoz, lereagál, meg a főzőműsorokban a lepirít. Amiből – ha nem figyelsz – a végén leégés lesz.
@Pásztor Tibor: Erre most kedvenc analizis eloadom es gyakvezerem fordulata, a "kiintegral" jut eszembe. Kiintegral? Elosor is en (bocs), masodszor meg hova ki?
Leprogramoz: Igen, ilyet nem mondunk, a programozas olyan osszetett tevekenyseg, ami keves igekotovel fer ossze. Bar a tobbseg szamara egyet jelent a kodolassal, ennek eseteben viszont jogos a "lekodol".
süti beállítások módosítása