Egy valóvilággal vegyes csernusimre szörnyszülötte halmozós kifejezéseink egy újabb csudálatos darabja. Mintha valaminek a vállalása már kevés lenne bátorságunk, vagányságunk, felelősségteljes magatartásunk leírásához, hát erősítsük meg (jól) valami csenevész kis igekötővel. Imígyen születtek ők, a fel/el/bevállalósok. Felesleges. Nem lesz több. Ne használjuk.

6 komment

Címkék: halmozós

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr721201425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha szabad javasolnom egyet (aztán később többet, ha van rá fogadókészség): "olybá' tűnik".
Nem hiszem, hogy Csernus találta volna ki, inkább általa terjedt el. (Meg bersze a big Brotherből)

De ha megkérdezik, akkor egy csajt felvállalnál, vagy bevállalnál? :)
Hasonlatos ajánlataim: fel- le- kikommunikál, beintegrál, ledegradál, és még sokan mások
...és a pont a végéről: . :)
Amúgy szerintem ezeknek megvan a maguk funkciója. A "kommunikál" például önmagában kellően homályos, a hozzápakolt, akadémiailag természetesen helytelen igekötők szűkítik a vonatkozási kört az adott szituációban. Igaz, ez nincs minden hasonló esetben így. Valami népetimológiai oldalhajtás? (A beintegrálnál érzek ilyesmit.)
"Halmozós"?? A halmozó is azt jelenti, nem? (Már persze a "halmozós" jelent valamit egyáltalán.) Felesleges. Nem lesz több (sőt). Ne használjuk.
"Imígyen"??? Vagyis "így"? Felesleges. Nem lesz több. Ne használjuk.
("Csenevész kis"?...)
...
süti beállítások módosítása