progresszor 2010.03.19. 08:25

szeressük

Van az a szokás, hogy megismétlünk hibákat, amikor a nagy, akadémiai magyart nem pontosan beszélő honfitársainkat szeretnénk figyelmeztetni pontatlanságaikra. Ilyenkor aztán jókedélyűen kacsintunk össze annak elkövetőjével. Néha ez a jelenség azonban elburjánzik, és akkor is használjuk, amikor csak úgy beszélünk.

Mi ugyan nem vagyunk az Akadémia Nyelvhelyességi Intézetének közeli barátai - sőt -, viszont azt nem szeretjük, hogy valaki az igénytelenség mély és sötét bugyraiba süllyed. Nem vicces, nem eredeti, idétlen, izzadtságszagú igyekezet a jópofaságra. Ne használjuk.

Köszi Rita!

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr1001843878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

óh istenem, erről a postról azonnal beugrott valaki...

javaslom az "egyetértek", "én is úgy gondolom" stb. helyett használt "adom" szó mélyrehatóbb boncolgatását. (talán csak én unom már nagyon ezt, nem tudom, de engem borzasztóan irritál.)
Egyetértek az előttem hozzászólóval, nagyon idegesítő az adomozás.
mármint "izzadságszagú"

(és "Köszi_,_ Rita!")

hth
süti beállítások módosítása