salvation 2009.11.27. 10:46

salátatörvény

"Két dolog van, amiről jó, ha az emberek nem tudják, hogyan készül: a kolbász és a törvény" - bár az amerikai adomával nem értünk egyet, a kritizált jelenséggel teljes mértékig. A tízmillió fociedző, marketinges és politikus országában különös jelentősége van a precizitásnak, nehogy közlendőnk a kreatív valóságértelmezés áldozatává váljon.

Ha egy konkrét jogszabályról el szeretnénk mondani, hogy számos területet érint, több jogszabályban változásokat vezet be, és komplex módon szabályoz vagy érint több problémát, nem célszerű egy leveles növénnyel érzékeltetni, pláne, ha annak konnotációja összecsapottság, átgondolatlanság. A salátatörvény kifejezést ne használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr161478295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyanok nevezték el ennek, akik pont ez utóbiakat gondolják róla :))
De, használjuk a salátatörvényt, csak kurvára nem ezt jelenti. A salátatörvény ugyanis a rosszul megszerkesztett, összetákolt, ezerszer módosított (szakzsargonban: szétmódosított) rozoga ezeréves szar törvényeket jelenti.
Az idézet nem amerikai, hanem Bismarcktól származik, és nem is adoma, hanem maxima, merthogy az adoma az egy csattanóval végződő rövid történet.
süti beállítások módosítása