progresszor 2009.10.22. 08:12

etnikum

A legcikibb szaloncigányozó kifejezések versenyében az ~ méltán állhat a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Gonosz, összekacsintós, igazán mély kispolgári utálat csöng benne. Használói valahogy mindig ugyanarra az ~ra utalnak vele. Persze ha valaki hallott a ruszinokra használni, kérem, kommentáljon azonnal.

Az teszi a fordulatot kitűnően szalonrasszistává, hogy egy pillanat alatt lehet citálni a definíciót, jelezve, hogy a használó bizony pont a ruszinokra gondolt. Valójában néhány tudományos értekezést leszámítva ez erősen nincs így.

Ha rasszista vagy, ne sunnyogj, vállald fel, ne akarj utalgani, kacsintgatni, ne akarj úgy tenni, mintha nem lennél az. Ha nem, akkor viszont fejezd ki magad rendesen, úgy, hogy az senkit se bántson. A lényeg, hogy ezt a szót ne használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr461465672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már ne is haragudj, de ez az egész blog egy ótvar nagy marhasg. Én speciel örülök, ha minél több fura szavunk van, annál többet tudok meg a világról, a gondolkodásról. Tévedés azt hinni, hogy a szavak kiírtásával megszűnik a mögöttük rejlő tartalom. Habár nekem is van egy-két szó, amit rühellek.
Tesókáim, a "rosseb" szó vajon mikor lesz? Ezek a finomkodó káromkodások talán zavaróbbak, mint egy latin eredetű, felesleges szó.
@Nyelvész Józsi: józsi, gond van. a tiltó bizottság szavazása döntetlenre végződött. újabb érvek kellenek... ;)
azok a népek etnikumok, akiknek nincs anyaországuk. pl. kurdok, baszkok, bunyevácok, ruszinok, rutének, szászok... több népnek "közben lett" anyaországa, innentől kisebbség, pl. beloruszok (Fehéroroszország), bosnyákok (Bosznia-Hercegovina), makedónok (Macedónia) ... csók
süti beállítások módosítása