progresszor 2009.06.22. 14:14

Kebelcsoda

Az egyik leggyakoribb szexista fordulat a bulvár-, és így a közbeszédben. Persze nem arról beszélünk, hogy egy kebel nem lehet csodálatos. Azonban ha egyesek valakit kizárólagosan, vagy elsődlegesen ezzel a attribútummal illetnek, akkor bizonyosak lehetünk afelől, hogy erről nem csak az tehet, akiről szó van. Annak ellenére, hogy bizonyára sokan sokat tesznek azért, hogy eképpen legyenek megszólítva, mégis többet mond el arról aki a kifejezést használja. Ez pedig nem más, mint a szexuális kizsákmányolás; (sajtó)termék értékesítése emberi, női testrészekkel. Ne használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr231188431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mit jelent az, hogy szexista?
@Jedlik: amikor valaki az egyik nemet (általában a nőit) alacsonyabb rendűként jeleníti meg, pl. a médiában, viccekben, vagy akár a köznyelvben.
jane_exre: Ez hülyeség...mert akkor ki a férfisovniszta? Vagy a feminista? :)

A szexista dugni akar és mindenben vágyának tárgyát látja.
süti beállítások módosítása