progresszor 2009.06.24. 17:46

világtalan

A 19. században megpróbáltak politikailag korrekt fordulatot keresni a vakok megszólítására. Így sikerült. Akkoriban lehet, hogy jó volt, hiszen a vakok tényleg nem látják a világosságot. Azonban mára megváltozott a helyzet, rájöttünk, hogy nem kell elzárni azt aki más. A fosztóképző helytelen, nekik is van világuk, sőt, kimondottan szeretnénk, hogy minél több, színesebb, élménytelibb legyen. Ez a szó rossz, keressünk másikat, ne használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr871194914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellentmondasz saját magadnak. A világtalannak nem világa nincs, hanem a világosságot nem látja, ahogy egyébként fent helyesen megjegyezted. Lerövidült a szóösszetétel első tagja. Szerintem ezzel a legtöbb ember tisztában van, de legalábbis érzi, hogy az világosság, és nem világ.
süti beállítások módosítása