progresszor 2009.09.14. 08:44

előljáró

Folytatjuk kedvenc foglalatosságunkat, a feudalizmusból itt maradt szavak tiltását. Jelen esetben annyi a különbség, hogy az ~ságok rendszerén az 1948-tól 1989-ig tartó időszak sem sokat változtatott.

Itt az ideje tehát, hogy jelezzük, azok az idők már elmúltak. Akiket egyszer ~knak gondoltunk nem azok. Legyenek ők választottak, vagy kinevezettek egy feladatuk van; és az nem elől járni: minket szolgálni.

Teljesítsük hát ki állampolgári tudatunkat a nyelvre is, és ezt a szót ne használjuk.

2 komment

Címkék: feudális

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr921307150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha már témánál vagyunk, ma az egyik leggyakrabban használt feudális eredetű, legjobban irritáló fordulat a 'legfőbb közjogi méltóság'.
Legyen állami ünnep, megemlékezés, akármi, a magát függetlennek valló, vagy az egymásra fújtató jobb meg baloldali médiumok ennek a fostalicskának a tolásában példásan együttműködnek.

Elavult, égő, irtandó, főként azért, mert a magyar lélek urambátyámozós, nulla erőfeszítéssel dzsentriből arisztokratává válás utáni vágyát, a mutassuk magunkat többnek, mint amik vagyunk életérzését testesíti meg.

Méltóságok ma már szerencsére csak a Vatikánban vannak. Egy demokratikus berendezkedésű államban ezt megtoldani közjogi-val, aztán meg egy 'legfőbb' fokozással, és demokratikus eljárás(ok) eredményeként pozícióba kerülő személyekre használni komplett faszság.
@zsirfeka: wow. ez már majdnem egy kész tiltó határozat ;). köszi.
süti beállítások módosítása