progresszor 2009.07.08. 08:17

honatyák

Na melyik az a lista, amelyben Lesotho, Kirgizisztán, Uganda, Kuba, valamint Trinidad és Tobago is megelőz minket? (Többek között Írországról, Hollandiáról, és Svédországról már nem is beszélve.) Igen, (Ön jól tippelt) a nők aránya a parlamentben. Mint ahogy azt kitűnő kommentelőnk észrevételezte, ez több mint kínos. Elvileg a fejlett világ felé igyekszünk, és közben mindenféle rossz javaslatok leszavazásával múlatjuk az időt.

A saját nyelvünk táján kellene inkább körbenézni; a felzárkózás úgy nem fog menni, ha nem is akarjuk. Persze még mindig van, aki szerint a nőknek a sparhelt mellett van a helye, de ez a szót mi inkább ne használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr741226721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZIA!

A trackback által meg lettem szólítva, így hozzászólok.

Remélem nem úgy jött le a poszt, hogy az valamiféle nők ellenes írásnak készült.
Amire (is) felszerettem volna hívni a figyelmet az éppen az, hogy ne essünk túlzásokba a jogszabályok által. Persze kellenek a jogszabályok, de alapvetően egy szemléletváltásnak kellene bekövetkeznie.

A nők igenis legyenek egyenjogúak, és nem a spalhert mellett van a helyük. De ezt nem lehet csak szabályokkal megteremteni.

Üdv: egymilliomod
Legújabb előfordulása:
www.bruxinfo.hu/index.php?lap=dokument/dokument&dok_id=25996
Külön vicces, h a honatyák szó használata utáni részben szinte csak női képviselőkről esik szó. :D
És ne felejtsük el azt sem, hogy női párja a "honleány". A honatyának a leánya, aki lelkesen hímezi a zászlót a honért hadba vonuló csapatoknak, illetve lelkesen integet csipkés keszkenőjével a karzatról egy-egy gyújtó hatású honatyai beszéd hallatán (vö. reformkor).
Nem, a honatya női párja a honanya, és ez használatos is, a törvényhozás női tagjaira ezt lehel használni, ez nem valami hímsovinizmus, van egy csomó ilyen.
A honleány viszont a honfi női párja.
süti beállítások módosítása