A szavaknak lehet hangzása, azonban egészen biztosan nincsen ízük. Hiszen nem esszük meg azokat, hanem halljuk vagy olvassuk. Ha valamit el kell kerülnünk, az éppen az, hogy a húsleveshez, meg a sült oldalashoz hasonlítjuk a nyelvünket. Nem tudni ki találta ki, de sajnos ige népszerű a hétköznapi nyelvpusztítók körében. Tehát azt mondani, hogy valaki ízesen beszél: szigorúan tilos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr621188152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szavaknak lehet hangzásUK.
A meg elé nem kell vessző, a tudni után viszont kell.
Az ige valóban népszerű a beszélők körében, anélkül elég nehéz bármi komolyabb gondolatot kifejezni.

Te meg megint baromságot írtál.

Ha valakinek ennyire látványosan fingja sincs a nyelvről, mi a francért akar nyelvi blogot írni?
Ja, a címbeli vs.-t meg a magyar anyanyelv esetében nem is minősíteném.
Bajtársak, mit jelenthet az, hogy "Maunika sau"? :-)
Az itt leírtak többségével teljesen egyetértek, de azért az ízes beszédet kifogásolni, az baromság. A tréfa sem lehet ízetlen? Én sem lehetek besózva egy vizsga előtt? Mi van akkor, ha egy szituációban valami bűzlik?
Ugyankérem, éppen a nyelv gazdagsága, hogy ki tudjuk bővíteni a szavak jelentéstartalmát. Egy egész művészeti ág épült erre, az a neve, hogy költészet.
@Freevo: Bar a kolteszettol nem vagyok hasraesve, eltekintve nehany udito kiveteltol, azert egyetertek. Mert ne mondhatnank, hogy valaki izesen beszel?
Altalaban en szoktam igy kekeckedni, pl a tananyagot nem vesszuk, venni a krumplit szokas a boltban, meg ket tojast egy receptben, de most az izes beszed partjan allok.
süti beállítások módosítása