salvation 2009.07.24. 20:06

terhes

A leginkább elterjedt, a leginkább patriarchális. Az utódlás dolgát problémás, gondot jelentő, zavaró jelenségnek tételezi, miközben ez életünk egyik legszebb, legösszetettebb időszaka. A nehézségeket nem akarjuk eltagadni, de hogy a gyermek elsősorban teher lenne, az nem állja meg a helyét. A terhes szó helyett legyünk / legyenek asszonyaink inkább várandósok, vagy várjanak egyszerűen gyermeket. A terhes kifejezést pedig ne használjuk.

Mellékesen és témába vágólag az alábbi videót javasoljuk megtekinteni, átgondolni, következtetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr871259546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: respektál 2009.08.07. 11:49:12

A nyelv pulzáló, fejlődő, alakuló, élő szövet, minden reggel más egy kicsit. Örök vita, hogy a más nyelvekből beáramló szavak, amelyekre egyébként van már kifejezés a befogadó nyelvben helyesek, vagy gátlandók, tudatosan üldözendők, vagy passzívan elvi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hehe
pedig ezt (a "terhes" szó mellőzését) azok szokták hajtogatni, akik a "pocaklakó" szót előszeretettel használják
egyébként a pregnant is terhest jelent
amúgy nem értek egyet :) én is terhes vagyok, és képtelen vagyok rávenni magam, hogy a "várandós" szót használjam
Istenem, most akkor itt is jön a

"várandós"
"áldott állapotban van"
"gyermekét szíve alatt hordja" és társai?

A terhes az terhes, kérdezz meg egy kismamát a 8. hónap felénél a 35 fokban...teher-e a hónapok óta vizesedő láb, a korábban végigrókázott 3 hónap, a leszakadó derék, a gyakori keményedés, a magát dobáló gyerek... a túlsúlyodért menetrendszerűen lebaszó védőnő, az orvos, szülésznő, dúla, javasasszony, aki a szüléshez kell... a többi bolond kismama... a kényelmetlen szex...

Egyébként a gyerek nem teher, hanem GOND. És lehet róla: gondoskodni!
Tesókáim, a "respektál" szót nem tudnátok rátenni a listátokra? A Modor Tibivel igencsak megütközünk rajta, ha értitek, hogy gondolom.
süti beállítások módosítása