Legyen állami ünnep, megemlékezés, akármi, a magát függetlennek valló, vagy az egymásra fújtató jobb meg baloldali médiumok ennek a fordulatnak a tolásában példásan együttműködnek.

Elavult, égő, tiltandó, főként azért, mert a magyar lélek urambátyámozós, nulla erőfeszítéssel dzsentriből arisztokratává válás utáni vágyát, a mutassuk magunkat többnek, mint amik vagyunk életérzését testesíti meg.

Méltóságok ma már szerencsére csak a Vatikánban vannak. Egy demokratikus berendezkedésű államban ezt megtoldani közjogival, aztán meg egy 'legfőbb' fokozással, és demokratikus eljárás(ok) eredményeként pozícióba kerülő személyekre használni legalábbis hiba. Ne használjuk.

 

zsirfekától finomítva.

6 komment

Címkék: feudális

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr701404329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"dzsentriből arisztokratává válás"
Enyhe képzavar... ha már
Én csak az alternatívák felajánlását hiányolom a blogról.

Kíváncsi vagyok, hogy a posztoló mit javasol.

A közigazgatás leghatalmasabbjai?

vagy:

A választott és kinevezett hatalomgyakorlók és vezetők rang szerint legfelül elhelyezkedő csoportja?

Kérem, ha már bírálunk és tiltásra utasítunk, ugyan ne azt a módszert használjuk, hogy nem próbálunk helyettesítő és helyes kifejezést találni a kérdéses kifejezésre.
Saját kedvenceim:

- hálóőr (azaz kapus, de ha a sportrovat adott cikkében ezt már egyszer leírták, akkor jön a hálóőr)

- kerpeni (... azaz Schumacher)

- lángok martalékává vált (leégett)

- legoptimálisabb (annyira optimális, hogy még az elméleti optimumnál is optimálisabb
)
Minden országban így hívják őket, ez nemzetközi diplomáciában bevett elnevezés...
A Közjogi méltóság elnevezésével nincs semmi probléma, hacsak az nem, hogy a 'méltóságok' a viselkedésüknél fogva nemigen érdemlik meg ezt a címet. Most lehet azon lamentálni, hogy a címet, vagy a viselkedést kellene megváltoztatni, egymáshoz igazítani.
süti beállítások módosítása