Pocaklakó

Soha! De soha nem használjuk!!! Jövendő gyermekünk már prenatális állapotában begyűjti ezzel első olyan élményét, amelyet aztán orrvérzésig kezeltethet analitikusánál. Margóra tesz, lekezel, vattába csomagol.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltottszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr271179361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevezzük nevén: zigóta, embrió, foetus. :-)
élősködő, parazita az, egészen leelletődésig
Azzal együtt, hogy a viágból ki tudnának ezzel a szóval kergetni, megjegyezném, hogy a "-lakó" épp arra utal, hogy a magzatot máris emberként, családtagként kezelik.

A "pocak" pedig súlyos eufémizmus egy harmadik harmadban lévő kismama esetében, de legalább nem végződik "i"-re - mint ahogy minden arra fog végződni, miután a gyerek megszületik...

Aki először használta, tulajdonképpen büszke lehet rá. De csak ő. A többi kismama és kispapa találjon ki valami jobbat!
végre!!! belinkelni minden női fórumba ezt!!!
igen! már érdemes volt benéznem ide :)
a nyolcadik hónapban járok, és amikor terhes lettem, minden ismerősömmel és családtagommal közöltem, hogy ha meghallom tőlük ezt a szó, kénytelen leszek megszakítani velük a kapcsolatot
(a "pocak"-ért csak egy hét eltiltás jár)
egyébként ma egy barátnőm a RUGI szóval sokkolt
Jelzem, nekem a "kismama" és a "kispapa" is kellően szőr-felállító kategória, ha már a lekezelésről beszélünk. Ezzel kézenfogva pedig az általános ellátórendszeri és közoktatásbeli apukázás-anyukázás... miért jogosít fel vadidgeneket az a tény, hogy egy másik embernek gyereke van arra, hogy rögtön becéző üzemmódban forduljon hozzá?
Oké, lehet harsányan rókakergető lavórért kiáltani - de van alternatíva? Olyan, ami nem szárazon szakszerű, nem nyálas, nem agyonbecézős, ám szeretetteljes, kifejezi mély kötődésünket, egyszersmind büszkeségünket és az utód semmivel össze nem mérhető helyzetét odabent?
(Elképzelem a harmadik harmadban járó, első gyermekkel várandós nőt, amint szerelmetesen gügyögi a hasának, hogy "én kicsi főtuszom" XD )
Baba. Kicsi. Trónörökös. De a pocaklakótól agyfaszt kapok.
süti beállítások módosítása